Carte de oaspeti | Harta site | Contact
Orasul Galati
Administratie Publica
Transcrieri acte
Relatii cu publicul
Taxe si impozite
Legea 544
Harti
Proiecte Europene
Raport primar
Orase infratite
Ultimele articole
Utilizatori on-line
Numar persoane on-line : 4
Distributia ajutoarelor alimentare de la Uniunea Europeana
  Primaria municipiului Galati incepe de luni, 15 decembrie 2014, distributia ajutoarelor alimentare de la Uniunea Europeana.
  "Pentru a veni in sprijinul beneficiarilor acestor ajutoare, anul acesta am dispus infiintarea mai multor centre de distributie, dar si arondarea oamenilor la centre dupa adresa, astfel incat sa le fie mai aproape de casa. Vom avea sase centre de distributie a ajutoarelor alimentare, pe cartierele principale ale orasului, vom avea program prelungit de lucru cu publicul, de 12 ore pe zi, inclusiv sambata si duminica, pana la Anul Nou. Practic, incercam sa distribuim cat mai multe alimente pana de sarbatori", a declarat primarul Marius Stan.
  Distributia ajutoarelor alimentare de la Uniunea Europeana incepe de luni, ora 8.00, programul de lucru in toate centrele de distributie fiind zilnic, pana la ora 20:00, inclusiv sambata si duminica, exceptie facand doar zilele de 25, 26 si 31 decembrie, cand centrele vor fi inchise. Daca la ora inchiderii, ora 20:00, in fata centrelor vor fi beneficiari in asteptare, acestia vor fi serviti pana la ultimul.
  Mai multe detalii puteti afla accesand urmatorul link: Comunicat presa.
 Primaria municipiului Galati pune la dispozitia cetatenilor municipiului Galati "Lista strazilor aferente centrelor de distributie". Mai multe detalii puteti afla accesand urmatorul link: Lista centre .
CERERE DE EXPRIMARE DE INTERESE
GALATI: PROIECTUL DE REABILITARE URBANA
REABILITAREA STRAZII TECUCI SI ANGHEL SALIGNY

  Primaria municipiului Galati pune la dispozitia persoanelor interesate " Cerere de exprimare interese "   in scopul contactarii de servicii de proiectare si elaborare a caietelor de sarcini pentru reabilitarea strazilor Tecuci si Anghel Saligny. Mai multe detalii puteti afla accesand urmatorul link: Cerere de exprimare
INVITATIE DE PARTICIPARE LA LICITATIE / INVITATION FOR TENDERS
GALATI: PROIECTUL DE REABILITARE URBANA
REABILITAREA STRAZII MIHAI BRAVU

  Invitatia de participare la licitatie se emite ulterior Anuntului general privind achizitia pentru acest proiect, publicat pe site-ul de internet BERD, Notificari privind achizitiile (www.ebrd.com) la 01.10.2014.
Municipiul Galati, denumit in continuare "Beneficiar", intentioneaza sa utilizeze o parte din veniturile obtinute printr-un imprumut de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (Banca) pentru acoperirea costurilor proiectului Proiectul de reabilitare urbana.
Mai multe detalii puteti afla accesand urmatorul link Invitatie participareInvitation for tenders.
ANUNT IMPORTAN DE ULTIMA ORA !!!
  Primaria municipiului Galati avertizeaza populatia ca au aparut somatii false pentru demolarea garajelor, in special in Cartierul Aeroport.
  Falsele somatii au fost lipite noaptea trecuta pe majoritatea garajelor din microraioanele 13B, 38, 39 si 40 si folosesc IN FALS antetul si stampila Primariei Galati, precum si semnatura primarului Marius Stan.
  "Condamnam vehement aceste actiuni iresponsabile, menite sa induca in eroare populatia Galatiului si sa submineze autoritatea administratiei publice. Condamnam, totodata, cu fermitate falsificarea insemnelor oficiale ale Primariei municipiului Galati, precum si a semnaturii primarului. Nu in ultimul rand, condamnam vehement atragerea Primariei Galati in aceste demersuri electorale iresponsabile. Rugam populatia municipiului Galati sa nu ia in seama astfel de hartii fara valoare. Actiunile noastre de modernizare a orasului, care presupun si demolarea garajelor, nu se vor face nici peste noapte, nici haotic si nici ilegal, ci pe baza unor proiecte concrete de reabilitare si reamenajare urbana, ce vor presupune inlocuirea zonelor de garaje cu locuri de parcare, spatii verzi, zone de joaca si de relaxare. Orice astfel de proiect va fi adus la cunostinta populatiei din timp, va fi supus dezbaterii publice, iar urmatoarele actiuni de desfiintare a garajelor de pe domeniul public vor fi notificate, conform legii, detinatorilor de astfel de constructii" a declarat primarul municipiului Galati Marius Stan.
Anunt important !!!
  Primaria municipiului Galati pune la dispozitia cetatenilor municipiului Galati "Regulament privind publicitate stradala in municipiul Galati" elaborate in temeiul prevederilor Legii nr. 185/25.06.2013 privind amplasarea si autorizarea mijloacelor de publicitate. Pentru a afla mai multe detalii puteti accesa urmatorul link Regulament.
Anunt important pentru beneficiarii ajutoarelor de caldura
  Incepand cu data de 15.10.2014 solicitantii ajutorului pentru incalzirea locuintei pot obtine formulare tipizate de cerere - declaratie dupa cum urmeaza :
 • pentru energia termica in sistem centralizat - de la asociatiile de proprietari
 • pentru abonatii casnici care utilizeaza energia termica de la SC Apaterm SA Galati cu sediul in Str. Crizantemelor nr.6
 • pentru gaze naturale, energie electrica si combustibili solizi sau petrolieri de la Comisia de caldura ( Primaria Galati din incinta Patinoarului Galati, etajul I (dreapta), str. George Cosbuc nr.253A )
 • de pe site-ul Primariei Galati
  De ajutoarele pentru incalzirea locuintei pot beneficia familiile si persoanele singure care se incalzesc in sistem centralizat si ale caror venituri nete pe membru de familie sunt mai mici de 786 lei si pentru persoanele singure cu un venit lunar de 1082 lei. In cazul consumatorilor care folosesc gaze naturale, energie electrica si combustibili solizi sau petrolieri, venitul net lunar pe membru de familie nu trebuie sa depaseasca 615 lei, in conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 27/2013 privind masurile de protectie sociala in perioada sezonului rece si H.G. nr. 778/2013 pentru aprobarea Normelor Metodologice prinvind aplicarea prevederilor ordonantei.
  In cazul solicitarii ajutoarelor pentru energia electrica, anchetele sociale se efectueaza obligatoriu pentru toate situatiile, in termen de 15 zile de la data inregistrarii cererii, in vederea verificarii sistemului de incalzire utilizat.
  Mai multe detalii puteti afla accesand urmatorul link Acordare ajutor caldura. Formular tipizat de cerere - declaratie puteti consulta accesand link-ul urmator : Formular, Lista bunurilor ce conduc la excluderea acordarii ajutorului social Lista excludere .
ANUNT PRIVIND TRANSCRIEREA CERTIFICATELOR SI A EXTRASELOR DE STARE CIVILA ALE CETATENILOR ROMANI CARE AU REDOBANDIT CETATENIA SI NU AU AVUT NICIODATA DOMICILIUL IN ROMANIA
  In conformitate cu prevederile Legii nr. 213/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr. 119/1996 cu privire la actele de stare civila " Transcrierea certificatelor si a extraselor de stare civila " privind cetatenii care au redobandit cetatenia romana si care nu au avut niciodata domiciliul in Romania se face in termen de 60 de zile de la depunerea cererii, dupa cum urmeaza:
   Pentru a afla mai multe detalii puteti accesa urmatorul link TRANSCRIERE CERTIFICATE SI EXTRASE DE STARE CIVILA.
ANUNT IMPORTANT !!
  Primaria Municipiului Galati aduce la cunostinta contribuabililor ca in conformitate cu prevederile O.U.G. nr.125/27.12.2011 pentru modificarea si completarea Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal, incepand cu 01 ianuarie 2012 , pentru mijloacele de transport care trebuie inregistrate in Romania se datoreaza impozit.
  Din categoria mijloacelor de transport care se inregistreaza fac parte vehiculele ale caror motoare au o capacitate cilindrica sub 50 cmc, masinile si utilajele autopropulsate utilizate in lucrari de constructii, in lucrari agricole sau forestiere. Impozitul datorat se calculeaza potrivit titlului IX, cap.IV 'Impozit asupra mijloacelor de transport' din Codul fiscal.
   Invitam toti contribuabilii care detin astfel de mijloace de transport, sa depuna declaratiile fiscale pentru stabilirea impozitului, la sediile Directiei de Impozite, Taxe si alte Venituri Locale din Galati: Domneasca nr.13 bl.L parter, Str. Henri Coanda bl.J5 parter, str. Brailei bl. E4, parter (persoane fizice) , str. Basarabiei nr.55 bl.A16 parter (persoane juridice).
ANUNT IMPORTANT !!
  Distribuirea plicurilor continand numele de utilizator si parola, necesare accesarii si utilizarii Sistemului national de plata on-line a taxelor si impozitelor locale , se realizeaza zilnic la sediul Directiei de impozite, taxe si alte venituri locale din str.Domneasca nr.13, bl. L - parter. Predarea plicurilor se face in baza actului de identitate.
  Plata impozitelor si taxelor locale se va face cu cardul bancar, prin intermediul aplicatiei ce poate fi accesata la adresa Ghiseu virtual . Pentru aceasta operatiune, contribuabilii nu datoreaza comision, acesta fiind suportat integral de la bugetul local.
PRIMARIA MUNICIPIULUI GALATI ANUNTA !!
  Prin HCL Galati nr.462/2011, in temeiul Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal cu modificarile si completarile ulterioare , pentru stabilirea impozitului/taxei pe cladiri pe anul 2012 in cazul contribuabililor persoane juridice, au fost stabilite urmatoarele cote de impozitare:
 • cota prevazuta la art.253 alin.2 la 1,5%
 • cota prevazuta la art.253 alin.6 la 20% pentru cladirile care nu au fost reevaluate in ultimii 3 ani anteriori anului fiscal de referinta, respectiv 40% pentru cladirile care nu au fost reevaluate in ultimii 5 ani anteriori anului fiscal de referinta
 • cota prevazuta la art.253 alin.9 la 5%.
 •   Contribuabilii persoane juridice, care au inregistrat in evidenta contabila modificari asupra valorilor de inventar ale cladirilor, au obligatia depunerii declaratiilor fiscale pentru stabilirea impozitului/taxei pe cladiri pe anul 2012.
     Avand in vedere ca prin HCL Galati nr.222/2011 s-a aprobat zonarea teritoriului municipiului Galati, Contribuabilii persoane juridice care detin terenuri proprietate, concesionate, inchiriate, date in administrare sau folosinta dupa caz, amplasate in zone care au fost modificate, au obligatia sa depuna declaratii fiscale pentru stabilirea impozitului/taxei pe teren pe anul 2012.
    Declaratiile vor fi depuse pana la 31 ianuarie 2012 la sediul DITVL Serviciul Persoane Juridice din Galati, str. Basarabiei nr.55 bl. A16 parter.
    Hotararile si formularele pot fi obtinute accesand pagina noastra de internet in cadrul sectiunii formulare.
  ACORDAREA UNOR FACILITATI FISCALE !!
  Conform Ordinului nr.259 din data de 18.11.2011 al Ministerului Administratiei si Internelor si al Ordinului nr. 2842 al Ministerului Finantelor Publice din 22 noiembrie 2011, pentru contribuabilii Persoane Fizice si Juridice care figureaza cu obligatii fiscale principale restante la data de 31.08.2011 se acorda urmatoarele facilitati:
 • anularea unei cote de 50% din majorarile de intarziere aferente obligatiilor fiscale principale, daca obligatiile principale si cota de 50% din majorarile de intarziere, calculate pana la data platii, sunt stinse prin plata sau compensare pana la data de 31 decembrie 2011;
 • anularea unei cote de 25% din majorarile de intarziere aferente obligatiilor fiscale principale, daca obligatiile principale si cota de 75% din majorarile de intarziere, calculate pana la data platii, sunt stinse prin plata sau compensare pana la data de 30 iunie 2012;
 •   In vederea acordarii facilitatii prevazute, contribuabilii pot depune o cerere prin care solicita o situatie a obligatiilor fiscale de plata exigibile, care urmeaza a fi stinse, precum si a celor care intra sub incidenta facilitatii.
    In termen de 5 zile organul fiscal competent comunica contribuabilului situatia prevazuta urmand ca de la data comunicarii situatiei prevazute contribuabilul Persoana Fizica sau Juridica sa poata stinge prin plata sau compensare obligatiile principale si cota de majorari de intarziere aferenta acestora.
    In cazul in care contribuabilul achita obligatiile fiscale principale restante la data de 31 august 2011 si cota de accesorii aferente acestora, organul fiscal competent verifica indeplinirea conditiilor prevazute si emite dupa caz:
 • decizia de anulare a cotei de 50% din majorarile de intarziere calculate pana la data platii, aferente obligatiilor fiscale principale restante la data de 31 august 2011 si achitate pana la data de 31 decembrie 2011;
 • decizia de anulare pentru 25% din majorarile de intarziere calculate pana la data platii, aferente obligatiilor fiscale principale restante la data de 31 august 2011 si achitate pana la data de 30 iunie 2012
 •   Decizia de anulare a creantelor se intocmeste in doua exemplare, din care un exemplar se comunica contribuabilului, iar un exemplar se arhiveaza la organul competent.
  Directia impozite , taxe si alte venituri locale
    Toti contribuabilii Persoane Fizice care detin in proprietate mai mult de o cladire au obligatia depunerii declaratiei speciale pentru calculul impozitului pe cladiri majorat, conform prevederilor OUG 59/2010 de modificare si completare a LG571/2003 privind Codul Fiscal.
    Declaratiile se depun la sediile Directiei de Impozite, Taxe si alte Venituri , respectiv: str. Domneasca bl. L parter, str. Brailei nr. 232 bl.E4 parter, str. Henri Coanda nr.8, bl.J5 parter, in termen de 30 de zile de la data dobandirii imobilului.
    Formularele tipizate, Model ITL 2010-104 se gasesc la sediile Directiei de Impozite, Taxe si alte Venituri sau accesand urmatorul link Formular .
   

  Anunt important !!

  Postat de Directia de Impozite si Taxe Locale in data : 17/12/2014 07:41:29

  Primaria Municipiului Galati in temeiul art. 44 alin. (3) din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de Procedura Fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, comunica ca au fost emise acte administrative pentru urmatorii contribuabili ...
  Mai multe detalii puteti afla accesand link-ul urmator : Lista contribuabili

   

  Distributia ajutoarelor alimentare de la Uniunea Europeana

  Postat de Administrator la data : 11/12/2014

    Primaria municipiului Galati incepe de luni, 15 decembrie 2014, distributia ajutoarelor alimentare de la Uniunea Europeana.
    "Pentru a veni in sprijinul beneficiarilor acestor ajutoare, anul acesta am dispus infiintarea mai multor centre de distributie, dar si arondarea oamenilor la centre dupa adresa, astfel incat sa le fie mai aproape de casa. Vom avea sase centre de distributie a ajutoarelor alimentare, pe cartierele principale ale orasului, vom avea program prelungit de lucru cu publicul, de 12 ore pe zi, inclusiv sambata si duminica, pana la Anul Nou. Practic, incercam sa distribuim cat mai multe alimente pana de sarbatori", a declarat primarul Marius Stan.
    Distributia ajutoarelor alimentare de la Uniunea Europeana incepe de luni, ora 8.00, programul de lucru in toate centrele de distributie fiind zilnic, pana la ora 20:00, inclusiv sambata si duminica, exceptie facand doar zilele de 25, 26 si 31 decembrie, cand centrele vor fi inchise. Daca la ora inchiderii, ora 20:00, in fata centrelor vor fi beneficiari in asteptare, acestia vor fi serviti pana la ultimul.
    Mai multe detalii puteti afla accesand urmatorul link: Comunicat presa.
   Primaria municipiului Galati pune la dispozitia cetatenilor municipiului Galati "Lista strazilor aferente centrelor de distributie". Mai multe detalii puteti afla accesand urmatorul link: Lista centre .

   

  Anunt important !!

  Postat de Directia de Impozite si Taxe Locale in data : 11/12/2014 08:49:15

  Primaria Municipiului Galati in temeiul art. 44 alin. (3) din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de Procedura Fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, comunica ca au fost emise acte administrative pentru urmatorii contribuabili ...
  Mai multe detalii puteti afla accesand link-ul urmator : Lista contribuabili

   

  Anunt important !!

  Postat de Directia de Impozite si Taxe Locale in data : 08/12/2014 11:49:58

  Primaria Municipiului Galati in temeiul art. 44 alin. (3) din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de Procedura Fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, comunica ca au fost emise acte administrative pentru urmatorii contribuabili ...
  Mai multe detalii puteti afla accesand link-ul urmator : Lista contribuabili

   

  Anunt important !!

  Postat de Directia de Impozite si Taxe Locale in data : 05/12/2014 05:56:05

  Primaria Municipiului Galati in temeiul art. 44 alin. (3) din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de Procedura Fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, comunica ca au fost emise acte administrative pentru urmatorii contribuabili ...
  Mai multe detalii puteti afla accesand link-ul urmator : Lista contribuabili

   

  Anunt important !!

  Postat de Directia de Impozite si Taxe Locale in data : 02/12/2014 05:16:30

  Primaria Municipiului Galati in temeiul art. 44 alin. (3) din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de Procedura Fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, comunica ca au fost emise acte administrative pentru urmatorii contribuabili ...
  Mai multe detalii puteti afla accesand link-ul urmator : Lista contribuabili

   

  Ordinea de zi a sedintei C.T.A.T.U

  Postat de Administrator la data : 28/11/2014

    Primaria Municipiului Galati anunta ca in data de va avea loc sedinta Comisiei tehnice de amenajare a teritoriului si urbanism. Mai multe detalii puteti afla accesand urmatorul link : Comisia tehnica.

  Ultimele hotarari ale consiliului local
 • HCL 448 privind : Alegerea presedintelui de sedinta
 • HCL 447 privind : Rectificarea bugetului general de venituri si cheltuieli al municipiului Galati, pe anul 2014
 • HCL 446 privind : Modificarea si completarea HCL nr. 24/30.01.2014 privind repartizarea excedentului bugetului local in anul 2014
 • HCL 445 privind : Modificarea HCL nr. 493/2013 privind aprobarea preluarii efective a blocurilor A, B si F situate in Galati, Str. 1 Decembrie 1918, nr. 25 si mandatarea primarului municipiului Galati cu semnarea protocolului de predare-primire a acestora
 • HCL 444 privind : Aprobarea unor masuri organizatorice pentru prestarea muncii in folosul comunitatii
 • HCL 443 privind : Asocierea municipiului Galati cu Asociatia pentru Realizarea tinerilor prin educatie
 • HCL 442 privind : Imputernicirea teatrului muzical "Nae Leonard" Galati pentru organizarea evenimentelor prilejuite de Sarbatorile de Iarna, inclusiv revelionul, in numele municipiului Galati
 • Chestionare
  Harta zgomot ambiental
  Cultura si agrement
  Invatamant
  Centre financiare
  Unitati subordonate
  Legaturi utile
  Utile locale
  Camera de votare
  Sunteti de acord cu interzicerea fumatului in locurile publice ?

  Da
  Nu
  Ma abtin


  Total voturi: 10253
  Calendar evenimente
  Decembrie 2014
  L M M J V S D
  1 2 3 4 5 6 7
  8 9 10 11 12 13 14
  15 16 17 18 19 20 21
  22 23 24 25 26 27 28
  29 30 31        
  << >>
  Legenda culori
  Sedinte de consiliu
  Evenimente diverse
  Starea vremii in Galati
  Click for Galati, Romania Forecast
  AGENTIA DE STIRI
  Programul operational REGIO
     
  Site actualizat in data de : 17.12.2014
  Numar total de vizitatori 1790269