Carte de oaspeti | Harta site | Contact
Orasul Galati
Administratie Publica
Transcrieri acte
Relatii cu publicul
Taxe si impozite
Legea 544
Harti
Proiecte Europene
Raport primar
Orase infratite
Ultimele articole
Utilizatori on-line
Numar persoane on-line : 2
ANUNT IMPORTAN DE ULTIMA ORA !!!
  Primaria municipiului Galati avertizeaza populatia ca au aparut somatii false pentru demolarea garajelor, in special in Cartierul Aeroport.
  Falsele somatii au fost lipite noaptea trecuta pe majoritatea garajelor din microraioanele 13B, 38, 39 si 40 si folosesc IN FALS antetul si stampila Primariei Galati, precum si semnatura primarului Marius Stan.
  "Condamnam vehement aceste actiuni iresponsabile, menite sa induca in eroare populatia Galatiului si sa submineze autoritatea administratiei publice. Condamnam, totodata, cu fermitate falsificarea insemnelor oficiale ale Primariei municipiului Galati, precum si a semnaturii primarului. Nu in ultimul rand, condamnam vehement atragerea Primariei Galati in aceste demersuri electorale iresponsabile. Rugam populatia municipiului Galati sa nu ia in seama astfel de hartii fara valoare. Actiunile noastre de modernizare a orasului, care presupun si demolarea garajelor, nu se vor face nici peste noapte, nici haotic si nici ilegal, ci pe baza unor proiecte concrete de reabilitare si reamenajare urbana, ce vor presupune inlocuirea zonelor de garaje cu locuri de parcare, spatii verzi, zone de joaca si de relaxare. Orice astfel de proiect va fi adus la cunostinta populatiei din timp, va fi supus dezbaterii publice, iar urmatoarele actiuni de desfiintare a garajelor de pe domeniul public vor fi notificate, conform legii, detinatorilor de astfel de constructii" a declarat primarul municipiului Galati Marius Stan.
ANUNT DE ATRIBUIRE
GALATI: PROIECTUL DE REABILITARE URBANA GALATI

  Primaria municipiului Galati pune la dispozitia publicului interesat ANUNT DE ATRIBUIRE privind Proiectul de reabilitare urbana, Str. Mihai Bravu Galati.  Mai multe detalii puteti afla accesand urmatorul link Anunt atribuire.
DETALIILE PROCEDURII DE ATRIBUIRE
GALATI: LUCRARI DE REABILITARE - Str. MIHAI BRAVU

  Primaria municipiului Galati pune la dispozitia publicului interesat Detaliile procedurii de atribuire pentru contractul: Lucrari de reabilitare - Str. Mihai Bravu Galati.  Mai multe detalii puteti afla accesand urmatorul link Detalii atribuire.
INVITATIE DE PARTICIPARE LA LICITATIE
GALATI: PROIECTUL DE REABILITARE URBANA
REABILITAREA STRAZII TECUCI

  Invitatia de participare la licitatie se emite ulterior Anuntului general privind achizitia pentru acest proiect, publicat pe site-ul de internet BERD, Notificari privind achizitiile (www.ebrd.com) la 01.10.2014.
Municipiul Galati, denumit in continuare "Beneficiar", intentioneaza sa utilizeze o parte din veniturile obtinute printr-un imprumut de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (Banca) pentru acoperirea costurilor proiectului Proiectul de reabilitare urbana.
Mai multe detalii puteti afla accesand urmatorul link Invitatie participare.
INVITATIE DE PARTICIPARE LA LICITATIE
GALATI: PROIECTUL DE REABILITARE URBANA
REABILITAREA STRAZII ANGHEL SALIGNY

  Invitatia de participare la licitatie se emite ulterior Anuntului general privind achizitia pentru acest proiect, publicat pe site-ul de internet BERD, Notificari privind achizitiile (www.ebrd.com) la 01.10.2014.
Municipiul Galati, denumit in continuare "Beneficiar", intentioneaza sa utilizeze o parte din veniturile obtinute printr-un imprumut de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (Banca) pentru acoperirea costurilor proiectului Proiectul de reabilitare urbana.
Mai multe detalii puteti afla accesand urmatorul link Invitatie participare.
ANUNT PRIVIND TRANSCRIEREA CERTIFICATELOR SI A EXTRASELOR DE STARE CIVILA ALE CETATENILOR ROMANI CARE AU REDOBANDIT CETATENIA SI NU AU AVUT NICIODATA DOMICILIUL IN ROMANIA
  In conformitate cu prevederile Legii nr. 213/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr. 119/1996 cu privire la actele de stare civila " Transcrierea certificatelor si a extraselor de stare civila " privind cetatenii care au redobandit cetatenia romana si care nu au avut niciodata domiciliul in Romania se face in termen de 60 de zile de la depunerea cererii, dupa cum urmeaza:
   Pentru a afla mai multe detalii puteti accesa urmatorul link TRANSCRIERE CERTIFICATE SI EXTRASE DE STARE CIVILA.
ANUNT IMPORTANT !!
  Primaria Municipiului Galati aduce la cunostinta contribuabililor ca in conformitate cu prevederile O.U.G. nr.125/27.12.2011 pentru modificarea si completarea Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal, incepand cu 01 ianuarie 2012 , pentru mijloacele de transport care trebuie inregistrate in Romania se datoreaza impozit.
  Din categoria mijloacelor de transport care se inregistreaza fac parte vehiculele ale caror motoare au o capacitate cilindrica sub 50 cmc, masinile si utilajele autopropulsate utilizate in lucrari de constructii, in lucrari agricole sau forestiere. Impozitul datorat se calculeaza potrivit titlului IX, cap.IV 'Impozit asupra mijloacelor de transport' din Codul fiscal.
   Invitam toti contribuabilii care detin astfel de mijloace de transport, sa depuna declaratiile fiscale pentru stabilirea impozitului, la sediile Directiei de Impozite, Taxe si alte Venituri Locale din Galati: Domneasca nr.13 bl.L parter, Str. Henri Coanda bl.J5 parter, str. Brailei bl. E4, parter (persoane fizice) , str. Basarabiei nr.55 bl.A16 parter (persoane juridice).
ANUNT IMPORTANT !!
  Distribuirea plicurilor continand numele de utilizator si parola, necesare accesarii si utilizarii Sistemului national de plata on-line a taxelor si impozitelor locale , se realizeaza zilnic la sediul Directiei de impozite, taxe si alte venituri locale din str.Domneasca nr.13, bl. L - parter. Predarea plicurilor se face in baza actului de identitate.
  Plata impozitelor si taxelor locale se va face cu cardul bancar, prin intermediul aplicatiei ce poate fi accesata la adresa Ghiseu virtual . Pentru aceasta operatiune, contribuabilii nu datoreaza comision, acesta fiind suportat integral de la bugetul local.
PRIMARIA MUNICIPIULUI GALATI ANUNTA !!
  Prin HCL Galati nr.462/2011, in temeiul Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal cu modificarile si completarile ulterioare , pentru stabilirea impozitului/taxei pe cladiri pe anul 2012 in cazul contribuabililor persoane juridice, au fost stabilite urmatoarele cote de impozitare:
 • cota prevazuta la art.253 alin.2 la 1,5%
 • cota prevazuta la art.253 alin.6 la 20% pentru cladirile care nu au fost reevaluate in ultimii 3 ani anteriori anului fiscal de referinta, respectiv 40% pentru cladirile care nu au fost reevaluate in ultimii 5 ani anteriori anului fiscal de referinta
 • cota prevazuta la art.253 alin.9 la 5%.
 •   Contribuabilii persoane juridice, care au inregistrat in evidenta contabila modificari asupra valorilor de inventar ale cladirilor, au obligatia depunerii declaratiilor fiscale pentru stabilirea impozitului/taxei pe cladiri pe anul 2012.
     Avand in vedere ca prin HCL Galati nr.222/2011 s-a aprobat zonarea teritoriului municipiului Galati, Contribuabilii persoane juridice care detin terenuri proprietate, concesionate, inchiriate, date in administrare sau folosinta dupa caz, amplasate in zone care au fost modificate, au obligatia sa depuna declaratii fiscale pentru stabilirea impozitului/taxei pe teren pe anul 2012.
    Declaratiile vor fi depuse pana la 31 ianuarie 2012 la sediul DITVL Serviciul Persoane Juridice din Galati, str. Basarabiei nr.55 bl. A16 parter.
    Hotararile si formularele pot fi obtinute accesand pagina noastra de internet in cadrul sectiunii formulare.
  ACORDAREA UNOR FACILITATI FISCALE !!
  Conform Ordinului nr.259 din data de 18.11.2011 al Ministerului Administratiei si Internelor si al Ordinului nr. 2842 al Ministerului Finantelor Publice din 22 noiembrie 2011, pentru contribuabilii Persoane Fizice si Juridice care figureaza cu obligatii fiscale principale restante la data de 31.08.2011 se acorda urmatoarele facilitati:
 • anularea unei cote de 50% din majorarile de intarziere aferente obligatiilor fiscale principale, daca obligatiile principale si cota de 50% din majorarile de intarziere, calculate pana la data platii, sunt stinse prin plata sau compensare pana la data de 31 decembrie 2011;
 • anularea unei cote de 25% din majorarile de intarziere aferente obligatiilor fiscale principale, daca obligatiile principale si cota de 75% din majorarile de intarziere, calculate pana la data platii, sunt stinse prin plata sau compensare pana la data de 30 iunie 2012;
 •   In vederea acordarii facilitatii prevazute, contribuabilii pot depune o cerere prin care solicita o situatie a obligatiilor fiscale de plata exigibile, care urmeaza a fi stinse, precum si a celor care intra sub incidenta facilitatii.
    In termen de 5 zile organul fiscal competent comunica contribuabilului situatia prevazuta urmand ca de la data comunicarii situatiei prevazute contribuabilul Persoana Fizica sau Juridica sa poata stinge prin plata sau compensare obligatiile principale si cota de majorari de intarziere aferenta acestora.
    In cazul in care contribuabilul achita obligatiile fiscale principale restante la data de 31 august 2011 si cota de accesorii aferente acestora, organul fiscal competent verifica indeplinirea conditiilor prevazute si emite dupa caz:
 • decizia de anulare a cotei de 50% din majorarile de intarziere calculate pana la data platii, aferente obligatiilor fiscale principale restante la data de 31 august 2011 si achitate pana la data de 31 decembrie 2011;
 • decizia de anulare pentru 25% din majorarile de intarziere calculate pana la data platii, aferente obligatiilor fiscale principale restante la data de 31 august 2011 si achitate pana la data de 30 iunie 2012
 •   Decizia de anulare a creantelor se intocmeste in doua exemplare, din care un exemplar se comunica contribuabilului, iar un exemplar se arhiveaza la organul competent.
  Directia impozite , taxe si alte venituri locale
    Toti contribuabilii Persoane Fizice care detin in proprietate mai mult de o cladire au obligatia depunerii declaratiei speciale pentru calculul impozitului pe cladiri majorat, conform prevederilor OUG 59/2010 de modificare si completare a LG571/2003 privind Codul Fiscal.
    Declaratiile se depun la sediile Directiei de Impozite, Taxe si alte Venituri , respectiv: str. Domneasca bl. L parter, str. Brailei nr. 232 bl.E4 parter, str. Henri Coanda nr.8, bl.J5 parter, in termen de 30 de zile de la data dobandirii imobilului.
    Formularele tipizate, Model ITL 2010-104 se gasesc la sediile Directiei de Impozite, Taxe si alte Venituri sau accesand urmatorul link Formular .
   

  Anunt important !!

  Postat de Administrator la data : 06/07/2015

    Primaria municipiului Galati pune la dispozitia publicului interesat "Planul de administrare al Regiei Autonome Administratia Zonei Libere Galati 2015 - 2018". Mai multe detalii puteti afla accesand urmatorul link: Plan administrare.

   

  Anunt important !!

  Postat de Administrator la data : 06/07/2015

    Primaria municipiului Galati pune la dispozitia publicului interesat Rezultatele obtinute la proba orala a examenului de atestare a administratorilor de imobile - persoane fizice " ce a avut loc in data de 06.07.2015.
    Mai multe detalii puteti afla accesand urmatorul link: Rezultate proba orala.

   

  Anunt important !!

  Postat de Directia de Impozite si Taxe Locale in data : 03/07/2015 10:11:25

  Primaria Municipiului Galati in temeiul art. 44 alin. (3) din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de Procedura Fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, comunica ca au fost emise acte administrative pentru urmatorii contribuabili ...
  Mai multe detalii puteti afla accesand link-ul urmator : Lista contribuabili

   

  Anunt concurs angajare !!

  Postat de Administrator la data : 03/07/2015

    Primaria municipiului Galati organizeaza concurs de recrutare pentru ocuparea a 2 posturi vacante din cadrul aparatului de specialitate al primarului municipiului Galati.
    Mai multe detalii puteti afla accesand urmatorul link: Concurs recrutare .

   

  Anunt important !!

  Postat de Directia de Impozite si Taxe Locale in data : 02/07/2015 09:34:59

  Primaria Municipiului Galati in temeiul art. 44 alin. (3) din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de Procedura Fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, comunica ca au fost emise acte administrative pentru urmatorii contribuabili ...
  Mai multe detalii puteti afla accesand link-ul urmator : Lista contribuabili

   

  Anunt mediu !!!

  Postat de Administrator la data : 02/07/2015

    Municipiul Galati anunta publicul interesat asupra deciziei de emitere a deciziei etapei de incadrare revizuite pentru proiectul " Centru comunitar de servicii sociale – Str. Stiintei nr. 26", propus a fi realizat in Galati, Str. Stiintei nr. 26, judetul Galati.
    Decizia A.P.M., precum si informatiile relevante pentru luarea deciziei pot fi consultate la sediul A.P.M. din Str. Regiment Siret nr. 2 si la sediul Municipiului Galati, str Domneasca nr. 38, judetul Galati, in zilele de luni - joi, intre orele 8:30 - 16:00 si vineri intre orele 8:30 - 13:30, precum si la urmatoarea adresa de internet A.P.M. Galati .
    Observatiile/contestatiile publicului se primiesc la sediul A.P.M. din str Regiment 11 Siret nr. 2, in termen de 10 zile de la publicare, pana la data de 09.07.2015.

   

  Anunt mediu !!!

  Postat de Administrator la data : 02/07/2015

    Municipiul Galati titular al proiectului " Modernizare Str. Cerealelor si Str. Al. Carnabel (intre Str. Basarabiei si Str. V. Alecsandri)", anunta publicul interesat asupra luarii deciziei etapei de incadrare de catre A.P.M. Galati, fara evaluarea impactului asupra mediului pentru proiectul " Modernizare Str. Cerealelor si Str. Al. Carnabel (intre Str. Basarabiei si Str. V. Alecsandri)", propus a fi realizat in Galati, Str. Cerealelor si Str. Dr. Carnabel (intre Str. Basarabiei si Str. V. Alecsandri), judetul Galati.
    Proiectul deciziei de incadrare si motivele care o fundamenteaza pot fi consultate la sediul A.P.M. din Str. Regiment Siret nr. 2 si la sediul Municipiului Galati, str Domneasca nr. 38, judetul Galati, in zilele de luni - joi, intre orele 8:30 - 16:00 si vineri intre orele 8:30 - 13:30, precum si la urmatoarea adresa de internet A.P.M. Galati .
    Publicul interesat poate inainta comentarii/observatii la proiectul deciziei de incadrare in termen de 5 zile de la publicare, pana la data de 12.07.2015.

  Ultimele hotarari ale consiliului local
 • HCL 243 privind : Asocierea municipiului Galati cu Asociatia Viva Sport Club Galati pentru desfasurarea competitiilor internationale Nations Challenge - Campionatul European la categoria U 12 ani, programat pentru 20.06.2015 si Campionatele Internationale ale Romaniei - Tenis Europe la categoria U 14 ani, programat pentru data de 17.08.2015 in municipiul Galati
 • HCL 242 privind : Completarea HCL nr. 48/2015 privind aprobarea Planului actiunilor culturale, sociale, sportive si civice pentru perioada februarie-decembrie 2015
 • HCL 244 privind : Alegerea presedintelui de sedinta
 • HCL 241 privind : Trecerea din domeniul public al municipiului Galati in domeniul public al judetului Galati a unui teren in suprafata de 40mp, in vederea finalizarii lucrarilor la obiectivul de investitii "Modernizare serviciu UPU - SMURD"
 • HCL 240 privind : Modificarea anexei la HCL nr. 396/23.10.2014 privind completarea anexei la HCL nr. 334/30.10.2001 privind insusirea inventarului bunurilor care alcatuiesc domeniul public al municipiului Galati, cu modificarile si completarile ulterioare
 • HCL 239 privind : Finantarea de la bugetul local a lucrarii "Teodor Munteanu - o viata de artist", pentru anul 2015
 • HCL 238 privind : Finantarea de la bugetul local a lucrarii "Rembrant in colectiile bibliotecii V. A. Urechia", pentru anul 2015
 • Strategia de dezvoltare
  Chestionare
  Harta zgomot ambiental
  Cultura si agrement
  Invatamant
  Centre financiare
  Unitati subordonate
  Legaturi utile
  Utile locale
  Camera de votare
  Sunteti de acord cu interzicerea fumatului in locurile publice ?

  Da
  Nu
  Ma abtin


  Total voturi: 11289
  Calendar evenimente
  Iulie 2015
  L M M J V S D
      1 2 3 4 5
  6 7 8 9 10 11 12
  13 14 15 16 17 18 19
  20 21 22 23 24 25 26
  27 28 29 30 31    
  << >>
  Legenda culori
  Sedinte de consiliu
  Evenimente diverse
  Starea vremii in Galati
  Click for Galati, Romania Forecast
  AGENTIA DE STIRI
  Programul operational REGIO


     
     
  Site actualizat in data de : 06.07.2015
  Numar total de vizitatori 2430814